2018, richting een betere leercultuur

Toenemend aantal bedrijven werkt actief met Zuivelacademie
3 januari 2018
E-learning Teelt van tulpen open toegankelijk
17 januari 2018

2018, richting een betere leercultuur

E-learning, hoe kunnen we het in 2018 nog effectiever maken? Nieuwe techniek levert nieuwe mogelijkheden, onze e-learning nu biedt veel meer interactie en maakt leren een stuk aantrekkelijker voor de gebruiker dan 5 jaar geleden. En we gaan uiteraard door met die verbeteringen. Maar hoe kunnen we het effect verbeteren?

Leren wordt niet als werken gezien. Dat moet anders, omdat we samen moeite moeten doen om ervaren mensen in de sector te behouden en meer instroom van nieuwe medewerkers te krijgen. Leren maakt mensen flexibeler. Belangrijk is een goede ‘leercultuur’ in het bedrijf, een cultuur waarin het aantrekkelijk is om te werken en te blijven werken.

  • Geef medewerkers ruimte voor leren. Geef hen tijd om nieuwe dingen uit te zoeken en bij te leren.
  • Vraag als leidinggevende bij functionerings- of pop-gesprekken na welke nieuwe kennis iemand heeft opgedaan. Waardeer initiatief.
  • Geef als collega snel feedback op activiteiten waarin nieuwe ideeën zitten.
  • Ga na hoe je in de dagelijkse praktijk meer op kennis gebaseerde activiteiten kunt inzetten, zoals nieuwe communicatiemanieren (Part-up, verend organiseren), probleemoplossing. Laten we in 2018 allemaal een stapje zetten richting een betere leercultuur in onze onderneming.

Comments are closed.

Loading...