Austrian Development Agency
Klantvraag:

Wij willen middels een samenwerkingsproject een e-learning voor boeren in Nepal laten ontwikkelen. Dit materiaal moet gratis ter beschikking komen voor boeren in heel Nepal.

Oplossing:

AHA Leermiddelenbouwers gaat samen met het Nepalese bedrijf MiDas Elearning lesmateriaal ontwikkelen. AHA Leermiddelenbouwers heeft de regie in handen en levert de know-how. Tevens zorgt AHA Leermiddelenbouwers voor het filmen van dierspecifieke zaken. MiDas Elearning vertaalt de informatie naar het Nepalees en distribueert het lesmateriaal op tablets.

Resultaat:

Er zijn lesmodules ontwikkelt voor de sectoren rundvee, pluimvee, varkenshouderij en schapen- en geitenhouderij. De onderwerpen zijn huisvesting, diergezondheid, de opfok, de voeding en marketing. Het lesmateriaal bestaat uit informatie, films en vragen. Tevens is er per hoofdstuk een toets. Ook zit er een vragenbank bij het materiaal waarbij boeren vragen kunnen stellen aan een expert. Het materiaal komt middels een Android app beschikbaar op tablets die aan de boeren worden geleverd. Tevens staan op deze tablets lespakketten voor kinderen die ze op de scholen kunnen gebruiken.