Consultancy

Wij adviseren u graag over leren en ontwikkelen in uw organisatie. Of het nu gaat om de onboarding van nieuwe medewerkers, begeleiding bij toetsconstructie of het opzetten en uitvoeren van een certificeringstraject, bij ons bent u aan het juiste adres.

In onze adviezen en ontwerpen gaan we niet uit van enkel digitale leermiddelen. Juist in combinatie met live contactmomenten kunnen digitale leermiddelen een krachtige leerervaring bieden. Bijvoorbeeld praktijkbijeenkomsten afgewisseld met e-learning en individuele begeleiding op de werkplek. Zo’n mix van verschillende leerinterventies, oftewel blended learning, stellen we zorgvuldig voor u samen. We gebruiken hiervoor een stappenplan waarin we vragen beantwoorden over onder meer de leervraag, de doelgroep, de leerdoelen, de leerinhoud en allerlei randvoorwaarden zoals techniek en budget.

Op basis hiervan verkennen we de mogelijkheden en maken we in samenspraak met u gefundeerde keuzes. Zo weet u waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Voor het MBO pasten wij blended learning toe in een curriculum over ondernemerschap. Het curriculum bestond uit workshops over verschillende type ondernemers, een online game en praktijksessies waarin studenten zelf filmpjes leerden maken. In een digitale leeromgeving wisselden studenten hun ervaringen uit.

Een ander voorbeeld betreft een kwekerij. We adviseerden eerst de leerbehoeften van de medewerkers in kaart te brengen. Het bleek dat de medewerkers onvoldoende praktijkkennis hadden. Natuurlijk startten we daarop een praktijkcursus en pas daarna gingen we door met e-learning. Zo stellen we steeds de beste set van leerinterventies samen om uw organisatiedoelen te bereiken.