De e-learning trends in 2019

Smilde Foods start bedrijfsopleiding voor uitzendkrachten
5 november 2018
Positieve test Onderhoud van Sportvelden en Golfbanen
7 januari 2019

46093451 - top view of group of colleagues working in team

Wat zijn in 2019 de trends op gebied van e-learning?
AHA Leermiddelenbouwers maakte voor u een rondgang langs de media.

De trends:

 1. Microlearning
  Dit was al een trend in 2018 en zet door. Informatie wordt in kleine brokjes opgesplitst die elk antwoord geven op een concrete vraag. Medewerkers krijgen regelmatig een nieuw brokje leerstof. Men onthoudt het beter en het kost minder werktijd. Microlearning kan bijvoorbeeld door elke maand een nieuwe video rond te sturen of een korte kennisquiz. AHA Leermiddelenbouwers kan dit voor u organiseren. Het is belangrijk dat de brokjes onderdeel zijn van een gericht leerplan.
 2. Mobiel leren
  E-learning moet goed op de mobiel tonen, omdat steeds meer mensen leren via hun mobiel. Tijd onderweg wordt zo gebruikt om te leren. In combinatie met microlearning is mobiel leren zeer geschikt om elke dag naast het werk wat nieuws te leren.
 3. Adaptive learning
  Daarbij krijg je  alleen de informatie te zien die vernieuwend en voor jou interessant is. Ontwikkelingen die je al kent worden uitgefilterd, zodat je je tijd effectiever kunt besteden.
 4. Artificial Intelligence
  Wordt gebruikt om medewerkers sneller te laten zoeken met zoekbots of informatie te geven die beter past bij hun zoekgedrag in het verleden.
 5. Gamification
  Leren via korte games wordt steeds meer gebruikt. Leren is leuker en daarom zijn mensen bereid er meer tijd en moeite in te steken. Het vergt wel goed ontworpen en vormgegeven games.
 6. Meer video
  In mondelinge trainingen wordt steeds meer video ingezet, om de context te verduidelijken, instructies te geven of om grappige situaties te tonen.
 7. Virtuele klassen
  Medewerkers of studenten loggen in op een virtuele klas, volgen interactieve lessen  en wisselen ideeën uit. Ons lesmateriaal voor het keuzedeel Sport & Golf is een mooi voorbeeld van zo’n virtuele klas die studenten uit het hele land bundelt.
 8. Sociaal leren
  Leren van anderen, via forums en chats, is effectief en blijft groeien. Voor organisaties is dit soms moeilijk in te passen, omdat het veel tijd vergt om deelnemers na de startfase te binden.
 9. Virtual reality
  Leren via een 3D-bril wordt volwassener. De techniek is effectief bij het leren via scenario’s of het leren van handelingen in een virtuele bedrijfsomgeving.

(Bronnen: eLearningindustry, Adobe, Tutorroom, Elucidat, Trainer Bubble)

 

Wilt u meer uitleg over bovengenoemde trends?
Of wilt u effectievere e-learning voor uw organisatie?
We komen graag vrijblijvend bij u langs voor overleg. Neem contact op met Aleid van der Kolk of Harrie Kootstra van AHA Leermiddelenbouwers.

Telnr: 0317 – 467666
@: infoaha-leermiddelenbouwersnl

Comments are closed.

Loading...