Docentendag groene innovaties 4 oktober

E-learning Duurzame inzetbaarheid gepresenteerd
15 september 2018
Veel interesse voor cursus Bodem, Bemesting en Teelt
21 oktober 2018

Op 4 oktober organiseert de VHG een docentendag waar de laatste groene innovaties worden gepresenteerd. AgriHolland / AHA Leermiddelenbouwers geeft hier een demonstratie van de nieuwe e-learning voor onderhoud van sportvelden en golfbanen.

Het Keuzedeel Sport & Golf is de prachtige uitkomst van samenwerking tussen de mbo-opleidingen en de branches voor hoveniers, cultuurtechniek en loonwerk. Via de keuzedelen kunnen mbo-studenten zich verdiepen in een vakrichting en snuffelen aan de praktijk. Het probleem was dat de branches grote behoefte hebben aan instroom van gemotiveerde medewerkers. Maar docenten hebben geen tijd om voor kleine groepen studenten optimaal lesmateriaal samen te stellen. Door samenwerking met de branches is er nu het Keuzedeel Onderhoud van sportvelden en golfbanen. Dit is een compleet pakket van:

  • 6 praktijkdagen die op bedrijven verspreid door Nederland worden georganiseerd voor de studenten
  • online lesmateriaal dat zelfstandig kan worden gedaan
  • toetsen
  • BPV-opdrachten voor stages
  • een leeromgeving waarmee docenten de resultaten van hun studenten kunnen begeleiden

De e-learning komt ook beschikbaar voor opleiding van medewerkers op bedrijven.
De teksten voor de e-learning zijn geschreven door vakspecialist Ernst Bos, de e-learning is ontwikkeld door AgriHolland afdeling AHA Leermiddelenbouwers.

Initiatiefnemers van het project Keuzedeel Sport & Golf zijn de mbo-opleidingen Aeres, Wellantcollege, Zonecollege en Helicon en de branche-organisaties VHG, CUMELA, BSNC, NGA.

Het Keuzedeel Sport & Golf wordt dit schooljaar getest door studenten en komt volgende jaar beschikbaar voor onderwijs en bedrijfsleven.

Comments are closed.

Loading...