E-learning mestgassen blijft zeer actueel

Moodle cursus voor de Zuivelacademie
8 november 2017
Moodle rapportagesysteem vereenvoudigd
22 november 2017

E-learning mestgassen blijft zeer actueel

Ook in 2017 zijn er weer diverse incidenten met mestgassen geweest. Diverse mensen werden onwel door het inademen van mestgassen. Door dit soort ongevallen blijft de website mestgassen.nl actueel.

AgriHolland / AHA Leermiddelenbouwers heeft voor CUMELA Nederland en haar sociale partners de interactieve e-learning mestgassen.nl ontwikkeld.

Helaas blijkt nog te vaak dat men zich niet realiseert hoe gevaarlijk mestgassen eigenlijk zijn. Omgaan met mest moet zeer zorgvuldig gebeuren. Mestgassen zijn niet te ruiken.

In de e-learning op mestgassen.nl, die vrij beschikbaar is, krijgt iedereen via filmpjes en vragen inzicht in onveilige situaties en wordt veilig gedrag bevorderd. In de filmpjes komen slachtoffers aan het woord, zoals Johan Mostert van transportbedrijf Mostert en de familie Lemmens, die hun zoon verloren bij een ongeluk met mestgassen. Dat te bekijken heeft impact en zorgt dat men zich beter realiseert hoe mestgassen als sluipmoordenaar kunnen werken.

De e-learning is zo ontwikkeld dat deze eenvoudig te gebruiken is tijdens instructies en Toolboxmeetings met medewerkers die Cumela aanbiedt. Daarnaast is de module te gebruiken in het lesprogramma van agrarische opleidingen.

Meer informatie: Aleid van der Kolk, AHA Leermiddelenbouwers.
Telnr: 0317 – 467666
@: infoaha-leermiddelenbouwersnl

Comments are closed.

Loading...