E-learning Vakkundig, Efficiënt en Kostenbewust in opbouw

Nieuwe e-learning over de waarde van mest
22 januari 2020
Poolse landbouw heeft behoefte aan kennis over organische stof
14 februari 2020

In januari was de eerste bijeenkomst van docenten voor Vakkundig, Efficiënt en Kostenbewust werken, de nieuwe e-learning van BTG Groen Grond Infra. De docenten waren enthousiast over de teksten. Daaraan worden komende maanden nog tientallen korte filmpjes toegevoegd.

AHA Leermiddelenbouwers (AgriHolland) ontwikkelt het digitale lesmateriaal, in overleg met docenten en in opdracht van de Bedrijfstakgroep Groen Grond Infra.

Sommige werkzaamheden lijken routine, maar in de praktijk kom je altijd situaties tegen die net even anders zijn dan gepland, zoals de weersomstandigheden, beschikbare machines, de situatie in het veld of op de bouwplaats. Voor bedrijven in de sector is het belangrijk dat medewerkers zo snel en veilig mogelijk werken en verstandige keuzes maken tijdens het werk. Het helpt als medewerkers meer inzicht hebben in hun werk en in de kosten van hun werkzaamheden. In de e-learning zitten daarom onderdelen zoals werkplanning, logische werkvolgordes, afwijkingen signaleren, kostprijsberekeningen van arbeid, machines en brandstof, rendement en kwaliteit.

Het digitale lesmateriaal is zowel inzetbaar als ondersteuning van de lessen op de mbo’s als voor zelfstandige bijscholing in het bedrijfsleven. Het wordt aantrekkelijk vormgegeven en er komen veel instructiefilms in de e-learning. Via korte teksten, films, oefenvragen en feedback leert de student/medewerker stap voor stap de belangrijkste aspecten.

Het nieuwe lesmateriaal komt in juni 2020 beschikbaar en kan dan in augustus worden ingezet op de opleidingen.

Comments are closed.

Loading...