Vernieuwde VHG Brancheopleiding in september van start

Meer inzicht in planning en kosten bij opleiding Groen Grond Infra
23 juni 2020
AgriHolland wordt erkend leerbedrijf
14 november 2020

De groene sector heeft steeds meer behoefte aan mensen, maar het aanbod van jongeren loopt terug. Gelukkig zijn er gemotiveerde zijinstromers die graag in de sector willen werken. Hen ontbreekt het vaak aan vakkennis. Daarom is er VHG Branche-opleiding, een driejarige vakopleiding voor volwassenen. Het eerste jaar van die opleiding is nu helemaal vernieuwd en gaat in september van start. De rest volgt.

Afgelopen maanden is hard gewerkt aan een grondige ‘make-over’ van de bestaande opleiding. In overleg met hoveniers werden de onderwerpen aangepast zodat ze nauw aansluiten aan de beroepspraktijk. Aleid van der Kolk van AgriHolland / AHA Leermiddelenbouwers is uitvoerend projectleider van de herontwikkeling van de opleiding. “We hebben met grote en kleine hoveniersbedrijven en scholen besproken wat er nodig is om goed bij een hovenier aan de slag te kunnen. Daaruit kwam een wensenlijstje dat met docenten is besproken. Er is een nieuw lesprogramma gemaakt, en alles is in een elektronische leeromgeving gezet. E-learning met veel beeldmateriaal, instructiefilmpjes en ruim 1000 oefenvragen maakt het leren effectiever en aantrekkelijker. Het praktijkonderwijs wordt zoals altijd door ervaren docenten gegeven. Theorie-examens kunnen via de leeromgeving op de computer worden gedaan, dat werkt heel efficiënt. Zeker in deze coronatijd.”

Fantastische opleiding
Corine de Vries van Lentiz Cursus & Consult in Naaldwijk is al ruim tien jaar coördinator/accountmanager voor VHG Branche-opleiding. “In de stuurgroep hebben we samen goede stappen gezet. Overal dezelfde lesstof, landelijke examens en een representatieve en gebruiksvriendelijke e-learning, daar is jaren voor gepleit. Ik vind het een fantastische opleiding voor iedereen die al in het groen werkt of wil gaan werken. De deelnemers weten wat ze willen en dat zorgt voor een positieve energie. De avondopleiding in combinatie met praktijkzaterdagen zijn goed te combineren met werk en gezin. Het is pittig, maar dan heb je wel een branche erkend vakdiploma.”

Comments are closed.

Loading...