Meer inzicht in planning en kosten bij opleiding Groen Grond Infra

Veescoren: van de nood een deugd gemaakt
31 maart 2020
Vernieuwde VHG Brancheopleiding in september van start
25 juni 2020

Sommige werkzaamheden lijken routine, maar in de praktijk kom je altijd situaties tegen die net even anders zijn dan gepland, zoals de weersomstandigheden, beschikbare machines, de situatie in het veld of op de bouwplaats. Voor bedrijven in de sector is het belangrijk dat medewerkers zo snel en veilig mogelijk werken en verstandige keuzes maken tijdens het werk. Het helpt als medewerkers meer inzicht hebben in hun werk en in de kosten van hun werkzaamheden. AHA Leermiddelenbouwers (AgriHolland) ontwikkelde hiervoor online lesmateriaal, in opdracht van de Bedrijfstakgroep Groen Grond Infra. Het lesmateriaal onder de titel ‘Vakkundig, Efficiënt en Kostenbewust werken’ is nu beschikbaar. Vanaf augustus wordt het gebruikt in bijna alle opleidingen voor loonwerk en groen grond infra. Het is ook beschikbaar voor medewerkers van bedrijven die zich willen bijscholen.

In de e-learning zitten onderdelen zoals registratie en werkplanning, logische werkvolgordes, afwijkingen signaleren, kostprijsberekeningen van arbeid, machines en brandstof, rendement en kwaliteit.

Het digitale lesmateriaal is aantrekkelijk vormgegeven, met veel films waarin ondernemers uitleg geven over belangrijke aspecten. Het sluit dicht aan bij de beroepspraktijk. Via korte teksten, films, oefenvragen en feedback leert de student/medewerker stap voor stap de belangrijkste aspecten. AHA Leermiddelenbouwers verzorgde alle teksten, animaties, films en toetsvragen.

Het nieuwe lesmateriaal sluit aan bij de reeks Groen Grond Infra die afgelopen jaren al werd ontwikkeld.

Comments are closed.

Loading...