Vakkundig, Efficiënt en Kostenbewust werken

E-learning Vogelmijt nu beschikbaar
21 oktober 2019
Vernieuwing van VHG Brancheopleiding
5 november 2019

AHA Leermiddelenbouwers gaat voor de opleidingen loonwerk en cultuurtechniek een nieuwe e-learning ontwikkelen: Vakkundig, Efficiënt en Kostenbewust werken. De e-learning zal zomer 2020 klaar zijn en komt dan ook beschikbaar voor het bedrijfsleven.

De nieuwe modules worden momenteel ontwikkeld in overleg met docenten en in opdracht van de Bedrijfstakgroep Grond Grond Infra.

In loonwerk en grondverzet zijn vakmensen nodig. Sommige werkzaamheden lijken routine, maar in de praktijk kom je altijd situaties tegen die net even anders zijn dan gepland, zoals de weersomstandigheden, beschikbare machines, de situatie in het veld of op de bouwplaats. Dan is het belangrijk na te denken als vakman en direct te kunnen beslissen.

Voor bedrijven in de sector is het belangrijk dat medewerkers zo snel en veilig mogelijk werken en verstandige keuzes maken tijdens het werk. Het helpt als medewerkers meer inzicht hebben in hun werk en in de kosten van hun werkzaamheden. In de e-learning zitten daarom onderdelen zoals werkplanning, logische werkvolgordes, afwijkingen signaleren, kostprijsberekeningen van arbeid, machines en brandstof, rendement en kwaliteit.

Het digitale lesmateriaal is zowel inzetbaar als ondersteuning van de lessen op de mbo’s als voor zelfstandige bijscholing in het bedrijfsleven. Het wordt aantrekkelijk vormgegeven en er komen veel instructiefilms in de e-learning. Via korte teksten, films, oefenvragen en feedback leert de student/medewerker stap voor stap de belangrijkste aspecten. Het nieuwe lesmateriaal komt met ingang van schooljaar 2020-2021 beschikbaar.

Comments are closed.

Loading...