De magie van onze e-learnings? Visuals

De magie van onze e-learnings? Visuals

Deel dit bericht

Het sleutelwoord voor leren en ontwikkelen in het digitale tijdperk? Visualisatie. Complexe informatie omzetten in heldere en aansprekende visuele elementen is de sleutel tot een effectieve e-learning. Bij AHA Leermiddelenbouwers hebben we een ware meester in huis die de kunst van het visualiseren tot in de puntjes beheerst.

Magische touch voor verschillende onderwerpen

Aitalina Kirillina, is de tovenaar achter de visuals die de ruggengraat van onze e-learnings vormen. Haar missie? Het maken van visuals die niet alleen mooi zijn, maar ook de essentie van de lesstof weergeven op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. “Sommige onderwerpen zijn nu eenmaal abstract en moeilijk met woorden te beschrijven”, legt Aitalina uit. “Wat dan? Hier komt de kracht van visualisatie om de hoek kijken. Ik zoek naar de perfecte metafoor om zelfs de meest complexe concepten helder over te brengen.”

De onmisbaarheid van visuals

Visuals zijn onmisbaar. We komen ze overal tegen en kunnen niet zonder. Ze vormen een cruciaal element in ons leerproces, en daarom mogen ze in een e-learning niet ontbreken. Waarom? “Omdat we visueel zijn ingesteld”, zegt Aitalina. “Wist je dat maar liefst negentig procent van de informatie die we binnenkrijgen visueel is? Visuals maken het begrijpen van complexe onderwerpen niet alleen eenvoudiger, maar ook efficiënter.”

Een kunstenaar in actie

Aitalina komt uit de wereld van grafische kunst en heeft een grote passie voor tekenkunst. Dat zie je terug in haar werk. Een van haar prestaties zijn de visuals die ze maakte voor VHG (Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners) als onderdeel van hun e-learnings over ‘burenrecht’. Denk daarbij aan vragen als ‘hoe ver mag je een hek plaatsen?’ en ‘hoe ver kun je bomen planten of snoeien?’ De visuals maken de praktische aspecten van burenrecht inzichtelijk en toegankelijk voor iedereen.“

Bij AHA Leermiddelenbouwers zijn we trots op visuals die de sleutel zijn tot boeiende e-learnings. Ze laten zien dat de kracht van visualisatie de sleutel is tot succesvol leren in de digitale wereld. Ontdek ook de magie van visualisatie met ons en stap binnen in de toekomst van e-learning.

Meer weten?

Al ruim zestien jaar ontwikkelt AHA leermiddelenbouwers leeroplossingen voor bedrijven en onderwijs. Van korte e-learning modules en complete leeromgevingen tot professionele e-learnings voor de onboarding van nieuwe medewerkers. Wil je meer weten of gewoon eens sparren met iemand die van wanten weet? Neem contact op met ons op.


Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *