3 belangrijke punten om rekening mee te houden bij e-learning als aanvulling op uw lesprogramma

Deel dit bericht

3 belangrijke punten om rekening mee te houden bij e-learning als aanvulling op uw lesprogramma

In onze vorige blog heeft u kunnen lezen hoe u e-learning – als aanvulling op traditionele werkvormen – kunt integreren in uw lesprogramma voor het komend jaar. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende mogelijkheden van e-learning en waar u op moet letten als u met e-learning wilt starten.

Sluit aan op de actualiteit

Luister en kijk goed naar wat er speelt in de samenleving en sluit hier met uw lesprogramma op aan. Als u gebruik gaat maken van e-learning als onderdeel van uw leermiddelenmix, dan bent u flexibel in het snel aanpassen van uw lesmodules. Zo kunt u eenvoudig op de ontwikkelingen in de maatschappij ingaan en studenten laten ervaren hoe deze ontwikkelingen de dagelijkse praktijk van ondernemers in hun vakgebied beïnvloeden. Dus gebeurt er iets nieuws in uw sector? Spring daar dan op in met uw e-learning. Denk aan actuele ontwikkelingen als het ‘Levende Gebouw’, de PFAS- en stikstofnorm (wat moeten wij hier als agrarische sector mee?) en wat zijn bijvoorbeeld de opleidingseisen met betrekking tot de kentekenplicht voor landbouwvoertuigen? Over deze en andere ontwikkelingen helpen wij u graag bij het maken van aansprekende e-learnings.

Kies een partner met ervaring in – en kennis van – uw branche

Door corona zijn steeds meer mensen aangewezen op thuiswerken. Hierdoor nam ook de vraag naar oplossingen om thuis te kunnen studeren toe. Als antwoord hierop hebben wij reeds voor tal van ondernemers in de groene sector zogeheten bedrijfs Academies opgezet. Dit is een online academie waar veel van de unieke kennis van een bedrijf digitaal, onder meer in de vorm van e-learnings, toegankelijk is gemaakt voor medewerkers. Veelal bouwden wij voor deze opdrachtgevers ook de bijbehorende elektronische leeromgeving. Want dankzij onze ervaring in – en praktijk kennis van – de agrarische sector, is AHA Leermiddelenbouwers niet alleen sparringpartner maar ook uitvoerder voor opdrachtgevers.

E-learning is here to stay …

Wij merken dat nog veel docenten een bepaalde terughoudendheid hebben als het gaat om werken met elektronisch lesmateriaal. Wellicht uit angst dat studenten massaal alleen nog maar youtube filmpjes zullen kijken in de klas. Dit is echter helemaal niet nodig als je weet hoe je online lessen kunt inrichten en opbouwen. Dankzij alle interactieve mogelijkheden wordt het volgen van online lessen veel leuker en interessanter voor uw studenten. Het is zelfs mogelijk persoonlijke leerlijnen te ontwikkelen voor individuele studenten. Dit maakt ook het lesgeven voor de docent diverser. Dus wees niet bang en ontdek de mogelijkheden van e-learning. Want één ding is zeker: online leren is here to stay. En natuurlijk helpen we u graag met het zetten van de eerste stappen op het digitale leerpad.

Even sparren?

Wie de voordelen van online leren eenmaal kent, kan er optimaal gebruik van maken. Wilt u weten hoe e-learning leren het leren voor uw studenten en het lesgeven voor uw docenten nóg leuker en leerzamer kan maken? Neem gerust contact met ons op. Onze technisch- en didactisch onderlegde adviseurs denken graag vrijblijvend met u mee. Wij zijn AHA Leermiddelenbouwers.


Deel dit bericht