Hoe maak ik de juiste keuzes voor het lesprogramma 21/22?

Deel dit bericht

Op dit moment zijn u en uw team waarschijnlijk al druk bezig met het samenstellen van het lesprogramma voor het komend studiejaar. En dat kan soms best lastig zijn. Want voor welke leermiddelen kiest u? Gaat u voor de standaard leerstof uit studieboeken? Of kiest u voor een mix van verschillende leervormen, zowel online als offline? In deze blog geven we u een aantal handvatten bij het kiezen van de juiste tools.

Wees eigenaar van uw lesmateriaal

De start van een nieuw lesjaar is een uitgelezen moment om studenten kennis van innovaties en nieuwe ontwikkelingen in hun toekomstige vakgebied mee te geven. Hoe leuk is het dan om dit te kunnen doen met nieuwe, aansprekende lesmethoden? Zo’n kans laat u toch niet liggen? Met e-learning is het heel eenvoudig om het lesmateriaal aan te passen aan de actualiteit. En om de les van nieuwe werkvormen te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een student die met een VR-bril op ‘letterlijk’ met de laarzen in het land staat om iets te leren over bodemsoorten. Dat is pas fun! Als docent ben je, als het goed is, sturend in de keuze van je lesmateriaal. En met e-learning kunt u bij wijzigingen in de theorie het lesmateriaal zelf eenvoudig en snel aanpassen. Zo voelt u zich als docent weer eigenaar van uw lesmateriaal.

Als docent wil je graag doen wat je het beste doet …

Online leren heeft dus een aantal belangrijke voordelen. Maar ik hoor u al zeggen: ‘Ik heb als docent al zoveel taken; ik heb echt geen tijd om ook nog zelf e-learnings te maken.’ Heel begrijpelijk. En geen probleem. Want als uitgeverij die thuis is in de agrarische sector ondersteunen wij u hier graag bij. Wij kunnen u gedeeltelijk – en desgewenst ook geheel – ontzorgen bij het ontwikkelen van uw lesprogramma’s. Als u een deel van deze werkzaamheden af en toe uitbesteedt aan een partij die weet waar u mee bezig bent, snijdt het mes aan twee kanten. U houdt tijd over voor andere taken en uw docenten kunnen zich weer volledig richten op datgene waar zij het best in zijn; studenten inspireren. Dus wees niet bang om de samenstelling van uw lesprogramma eens uit te besteden. Deze investering betaalt zich immers dubbel en dwars terug.

Even sparren?

Wie de voordelen van online leren eenmaal kent, kan er optimaal gebruik van maken. Wilt u weten hoe e-learning het leren voor uw studenten en het lesgeven voor uw docenten nóg leuker en leerzamer kan maken? Neem gerust contact met ons op. Onze technisch- en didactisch onderlegde adviseurs denken graag vrijblijvend met u mee. Wij zijn AHA LeermiddelenBouwers.


Deel dit bericht