Blog van AHA Leermiddelenbouwers over de SLIM-regeling

De SLIM subsidieregeling: weet jij al hoe het zit?

Deel dit bericht

De manier waarop we werken verandert. Ook in het mkb. Voor een werkgever is het daarom heel belangrijk dat de werknemers en het bedrijf zich blijven ontwikkelen, om daarmee de wendbaarheid en kansen voor organisatie en personeel te vergroten en toekomstbestendig te maken. De overheid helpt hierbij met een subsidieregeling speciaal voor het mkb: de SLIM-regeling. Graag delen we, als één van de partijen die praktisch en snel kan helpen om een dergelijke aanvraag succesvol te maken, alle benodigde informatie omtrent deze regeling.

Sectoren waarin mensen het minst tevreden zijn met de mogelijkheid om te leren:

– Handel

– Horeca

– Landbouw

– Vervoer en opslag

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt al vanaf 2020 € 48 miljoen beschikbaar voor initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb. Daarnaast komt € 1,2 miljoen beschikbaar voor hetzelfde doel in grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- en recreatiesector. En dat is wenselijk, want zo geeft:

  • Maar liefst 91% van de werknemers aan de mogelijkheid om te leren belangrijk te vinden.
  • 47% van de werknemers geeft aan dat hun baan vereist dat ze nieuwe dingen leren.
  • 20% van de werknemers geeft aan nieuwe kennis en vaardigheden te missen.
  • 49% van de werknemers heeft in de afgelopen twee jaar een cursus gevolgd.
  • 66% van de werknemers geeft aan een opleiding te willen volgen omdat men dan zijn of haar werk beter kan doen.

In tien jaar tijd ontwikkelden we als AHA Leermiddelenbouwers al tientallen leeroplossingen voor bedrijven en onderwijs. Van korte e-learning modules tot complete leeromgevingen. Bekijk ons portfolio.

Mensen willen leren

Kortom, mensen willen leren. Maar dan is het wel prettig dat ze op de verschillende mogelijkheden gewezen worden. Bijvoorbeeld door hun werkgever. Ook omgaan met toekomstige veranderingen in hun huidige baan (20%) en kansen op werk in de toekomst vergroten (14%) worden genoemd als reden om een opleiding te volgen. Ontwikkelen is belangrijk voor iedereen: werkend of (tijdelijk) werkloos, in loondienst of zzp’er, scholier of met pensioen: leren loont.

Actuele informatie? Bel ons even

Daarom delen we in dit blog informatie over de SLIM-regeling. Bovendien is er sinds 2020, het introductiejaar, wel wat veranderd: wil je er meer over weten of even sparren met ons? Dat kan, neem dan contact op. We praten je graag bij over de actuele stand van zaken en leggen je kort en krachtig uit wat de (on)mogelijkheden zijn.

Bron: website Rijksoverheid


Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *