Van binnen werken achter een pc naar buiten in 't groen

En op een dag? Dan weet je het: jij wordt hovenier!

Deel dit bericht

Je huidige baan is het net niet meer helemaal. Steeds meer mensen, regelmatig komend vanuit de zakelijke dienstverlening, kiezen voor omscholing naar een ander vak. We zien ze regelmatig voorbij komen: bankmedewerkers en leidinggevenden die kiezen voor een praktisch vak waarin naast met je hersens,  ook lekker met je handen aan de slag kunt.

Geen leven lang dezelfde baan meer

Anders dan vroeger hoef je immers niet een leven lang meer hetzelfde werk te doen. Tegenwoordig is het prima mogelijk om te kiezen voor omscholing naar een andere professie. Denk bijvoorbeeld aan het vak hovenier. Via de VHG Brancheopleiding is het mogelijk om een diploma te halen waarmee je werkzaam kunt worden in de sector van de hoveniers en groenvoorzieners.

Verschillende soorten hoveniers

Wanneer je kiest voor een opleiding als deze, dan kun je opteren voor het starten van de opleiding aankomend hovenier, hovenier of het programma vakbekwaam hovenier. Afhankelijk van je kennis en ervaring stap je in op het niveau dat bij jou past. Meer informatie vind je hier. Als je warmloopt voor them a’s als plantenkennis, bodem en bemesting, gereedschap en machines, wet- en regelgeving, meten, tekenen, uitzetten, begroten en werkplanning dan is dit de juiste opleiding voor jou. Het zijn slechts enkele onderdelen van de brancheopleiding VHG die je tot een uitstekend hovenier opleidt.

Hoge waardering in de markt vanwege senioriteit deelnemers

Doordat de deelnemers in deze opleiding vaak wat ouder zijn dan de leerlingen in de reguliere opleidingen, de opleiding in de avonduren plaatsvindt en de inhoud van de opleiding alleen op het vak gericht is, wordt deze door deelnemers en bedrijven hoog gewaardeerd.

E-learning maakt leren gemakkelijk

De tijd waarin studeren een ingewikkelde en tijdrovende aangelegenheid was, ligt inmiddels echt wel achter ons. Door de digitale leermethoden, zoals ook e-learning dat is, kun je eenvoudig vanuit je eigen luie stoel, keukentafel of terras studeren op de tijd dat het jou uitkomt. Virtueel samenwerken was nog nooit zo gemakkelijk en helpt je actief om het resultaat te behalen wat jij voor ogen hebt.

Aarzel niet langer zet die eerste stap

Wist je dat mensen in een leven vaak meer spijt hebben van de dingen die ze hebben nagelaten dan de kansen die ze hebben gegrepen? Dat geldt ook voor het volgen van opleidingen, die je helpen om je dromen na te jagen. Wilde je als kind eigenlijk al lekker met je handen in de aarde wroeten? Ben je terechtgekomen in een bureaucratische organisatie waarin je meer achter je laptop zit dan buiten in het groen? Twijfel dan niet langer en geef je op. Die eerste stap naar jouw nieuwe leven kan vandaag zomaar beginnen.

Meer door AHA Leermiddelenbouwers ontwikkelde e-learnings bekijken? Dat doe je hier. Veel succes!


Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *