Een VR-bril in ons lesmateriaal? Beter leren met beleving

Helemaal opgaan in de les? 3 redenen waarom wij de VR-bril introduceren in ons lesmateriaal

Deel dit bericht

Virtual reality (VR)? Je denkt vast direct aan gaming en entertainment. Je wordt volledig ondergedompeld in een magische droomwereld. Levensecht. Mooi om te zien en vooral superleuk om te beleven. Maar wist je dat VR ook een perfecte tool is voor kennisoverdracht? Wij hebben 3 sterke redenen waarom wij de VR-bril met enthousiasme introduceren in ons lesmateriaal.

1. We creëren exact de omgeving waarin je wilt trainen

Het gebruik van VR in een leeromgeving sluit naadloos aan bij onze ideeën over blended learning. Niet alleen biedt het virtuele platform de mogelijkheid om aan te sluiten bij de belevingswereld van een student, het biedt ook een veilige, gesimuleerde omgeving om te leren. Denk aan veilig oefenen met bomen snoeien langs een drukke weg of het juist uitzetten van zwembaden. Zelfs fysieke techniekruimtes passen perfect in een virtuele wereld waarin je met een VR-bril aan de slag gaat.

2. Het leereffect is groter, want een ervaring waar je helemaal in opgaat, vergeet je niet

Een virtuele omgeving waarin je kunt oefenen zonder fysieke risico’s is een fantastische toevoeging. Virtual reality lijkt zo echt dat je hersenen ook daadwerkelijk geloven dat je op een andere plek bent. Je moet echt over dat hekje heen stappen (al zou je er eenvoudig dwars doorheen kunnen lopen). Met Virtual Reality laat je studenten helemaal opgaan in de les en daar leren ze uiteindelijk het meest van.

3. Toegankelijk voor alles en iedereen

Bij AHA Leermiddelenbouwers zoeken we continu naar nieuwe manieren om VR te integreren in trainingen, cursussen en workshops. De mogelijkheden in educatie zijn eindeloos. Denk aan onboarding van nieuwe medewerkers, het leren maken van veescores op fokwaarde en sterkte of het voeren van gesprekken om je communicatieve vaardigheden te verbeteren. Voor iedereen in welke sector dan ook is VR toepasbaar in educatie.

Zelf ideeën?

Heb jij een idee om VR in te zetten voor een training of cursus die je graag zou willen ontwikkelen? Neem contact met ons op. Wij staan klaar om met je mee te denken. Samen kunnen we de leerervaring van je studenten naar een hoger niveau tillen.


Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *