Hoe e-learning zorgt voor een soepele integratie en start

Voor een succesvolle onboarding hebben wij de magische sleutel

Deel dit bericht

Stel je een wereld voor waarin nieuwe medewerkers moeiteloos hun weg vinden in je bedrijf. Een wereld waarin zij-instromers soepel integreren en een vliegende start maken. Goed nieuws: die wereld bestaat, en de sleutel tot deze magische ervaring? E-learning!

Werkgevers in de agrarische sector staan te springen om goed personeel. Er zijn veel mensen die willen ‘overstappen’. Meer buiten werken, meer contact met de natuur, een baan met echt impact op de samenleving. Met ons ‘groene hart’ begrijpen we dat maar al te goed. Zij-instromers, met unieke vaardigheden en ervaring, bieden vaak frisse perspectieven en verrijken de diversiteit op de werkvloer. Maar hoe laat je de vrachtwagenchauffeur, administratief medewerker of bankdirecteur succesvol instromen in je agrarische bedrijf? Slim en efficiënt onboarden doe je met een e-learning.

Maakt nieuwe medewerkers snel vertrouwd

E-learning biedt zij-instromers de mogelijkheid om op hun eigen tempo en op een flexibele manier kennis te maken met je bedrijf. Met onze interactieve modules en video’s leren zij-instromers je bedrijfscultuur en de belangrijkste processen en procedures snel kennen en dat stelt hen in staat om snel vertrouwd te raken met je organisatie. Nieuwe medewerkers kunnen zich zo niet alleen beter voorbereiden op hun nieuwe rol, maar ontwikkelen ook razendsnel een gevoel van verbondenheid en betrokkenheid. Zelfs nog voordat ze hun collega’s persoonlijk ontmoeten.

Bespaar tijd en kosten

Een van de belangrijkste voordelen van e-learning is dat het tijd en kosten bespaart. Werknemers hoeven niet naar een fysieke locatie te reizen, waardoor ze geld besparen op reiskosten en tijd besparen die ze anders zouden besteden aan het op en neer reizen. E-learning zorgt ook voor minder onderbrekingen van het werk en een hogere productiviteit van je bestaande medewerkers. Het is niet noodzakelijk om van elke afdeling iemand vrij te maken om een rondleiding te verzorgen of om een introductie te houden. Ook dat ondervang je met een professionele e-learning.

Meer weten?

Al ruim zestien jaar ontwikkelt Aha Leermiddelenbouwers leeroplossingen voor bedrijven en onderwijs. Van korte e-learning modules en complete leeromgevingen tot professionele e-learnings voor de onboarding van nieuwe medewerkers. Wil je meer weten of gewoon eens sparren met iemand die van wanten weet? Neem contact met ons op en je hebt de magische sleutel in handen.


Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *