Wat wij bij AHA Leermiddelenbouwers het mooiste vinden aan e-learning?

Wat wij bij AHA Leermiddelenbouwers het mooiste vinden aan e-learning?

Deel dit bericht

De boel op zijn kop zetten. Niet in het les- of cursuslokaal maar juist daarbuiten. Bijblijven op je vakgebied naast je werk vraagt veel van werkgever en werknemer. Richt de cursustijd zo efficiënt mogelijk in. Leer thuis wanneer het het beste past en stel vragen in de les. Draai het om, ‘flip the classroom’. Met de e-learning modules van AHA Leermiddelenbouwers kan het.

Ontwikkelen en bijblijven is noodzakelijk. Ook tijdens drukke werkweken wil je dat werknemers zich in hun vakgebied blijven verdiepen of zich persoonlijk ontwikkelen. Flipping the classroom, in combinatie met e-learning, biedt hiervoor de oplossing. Waarom? Je draait de traditionele manier van lesgeven om. Krijg thuis via e-learning uitleg en instructie en maak in de klas opdrachten, stel vragen en bespreek de lesstof. Dit biedt voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. We noemen de drie mooiste.

Verhoog de kwaliteit

E-learning draagt bij aan de kwaliteit van de cursus. Doordat je de uitleg thuis volgt, heb je meer tijd om na te denken over de lesstof en kun je vragen voorbereiden voor in de klas. Je besteedt tijd aan de onderdelen waar je moeite mee hebt en minder tijd aan de onderdelen waar je al goed in bent. Docenten op hun beurt weten precies waar het aan kennis schort en extra uitleg nodig is. Zij kunnen op deze manier meer aandacht besteden aan de individuele behoeften in plaats van het geven van dezelfde uitleg aan de hele klas. Hoe mooi is dat?

Maak het interactiever

Daarnaast biedt e-learning de kans om de lesstof veel interactiever te maken. Bijvoorbeeld met video’s, quizzen en online discussies. Bij AHA Leermiddelenbouwers hebben we daar zelfs iets speciaals voor ontwikkeld, explanamations. Een video en animatie in één met duidelijke uitleg én een aantrekkelijk bewegend beeld.

Bespaar tijd en kosten

Een van de belangrijkste voordelen van flipping the classroom is dat het tijd en kosten bespaart. Bij e-learning hoeven werknemers niet naar een fysieke locatie te reizen, waardoor ze geld besparen op reiskosten en tijd besparen die ze anders zouden besteden aan het op en neer reizen naar de cursuslocatie. In plaats daarvan volgen ze in hun eigen tempo en waar en wanneer zij dat willen de e-learning module. Dit zorgt voor minder onderbrekingen van het werk en een hogere productiviteit.

Overweeg je om e-learning toe te passen bij de ontwikkeling van je werknemers? Mooi! Creëer een efficiëntere en effectievere leeromgeving. Neem contact met ons op. Zetten we samen de boel op stelten. Dat vinden wij het mooiste wat er is.


Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *