Het is voor leraren en teamleiders soms best lastig om door de bomen het bos te zien in opleidingenland. Want hoe weet je nu welke opleider de beste lesstof biedt? En hoe zorg je ervoor dat je met de juiste partij in zee gaat die daadwerkelijk een goede prijs-kwaliteitverhouding levert? Eén van de manieren waarop je dit kunt beoordelen is door de lesstof concreet te testen. Elk zichzelf respecterend bedrijf biedt wel een gratis demo, testversie of soortgelijks aan. Zo biedt AgriHolland Academy, als het e-learning platform voor agrarisch, food en groene sector, bijvoorbeeld gratis cursussen aan om praktisch kennis te maken met het instituut. Zelf aan de slag met een e-learning zegt immers vaak meer dan mooie woorden. Je moet uiteindelijk toch zélf ervaren of de lesstof, en de manier waarop die aangeboden wordt, je aanstaat. Bekijk de Cursus veilig (land)bouwverkeer en de Cursus Mestgassen (laat je niet verrassen) maar eens.
Populariteit van e-learnings neemt nog altijd toe
Daarnaast wordt er in de markt ook steeds meer gekozen voor hybride lesvormen. Dat betekent dat er een combinatie wordt gemaakt van klassikale lessen en online leeromgevingen. Ook neemt de vraag naar e-learnings nog altijd verder toe. Dat heeft enerzijds te maken met de efficiënte manier van lesgeven die deze vorm met zich meebrengt, en anderzijds met de bewezen successen die e-learning voor de cursist zelf bieden. Tel daarbij op dat een e-learning een voordelig inkooptarief kent en de populariteit laat zich gemakkelijk verklaren.
Beperkt opleidingsbudget? Kies voor e-learning
Zeker wanneer er sprake is van een beperkt opleidingsbudget, is kiezen voor de e-learning variant slim. Het scheelt je, in verhouding tot een prijzige klassikale lesvorm, al snel honderden en soms zelfs duizenden euro’s. Terwijl de cursist zelf nét zo goed is opgeleid. Je mag daarom best kritisch zijn op de tarieven die gevraagd worden voor e-learnings. De prijzen hoeven echt niet zo hoog te zijn. Vraag jezelf, als dat wél zo is bij een betreffende aanbieder, af of dit de partij is waar je zaken mee wil doen. En leg de verschillende opties naast elkaar: wat zijn de ontwikkeldoelen? Op welke (interactieve) manier kan de cursist met de lesstof aan de slag? Blijft er, na afronding van de cursus, nog een (online) leeromgeving beschikbaar? Welke certificeringen leveren bepaalde opleidingen op? Is het opleidingsinstituut goed aangeschreven en geaccrediteerd voor het uitgeven van relevante certificaten?
Ervaren docenten, didactische achtergrond en onderwijskundigen
Alles dat binnen AHA Leermiddelenbouwers wordt ontwikkeld, wordt samen met ervaren docenten en/of experts uit de praktijk samengesteld. Daarnaast zijn er professionals met een didactische achtergrond betrokken, want het schrijven van onderwijsmateriaal is écht wel wat bijzonders. Wanneer we te maken krijgen met een groot, omvangrijk programma, dan betrekken we er ook onderwijskundigen bij. Door op deze manier met de stof, en alles wat daarmee samenhangt, aan de slag te gaan kunnen we 100% garant staan voor de kwaliteit van ons materiaal. En dat zowel vakinhoudelijk als qua presentatie, zodat de stof gemakkelijk door de cursisten op te nemen is.
Even sparren?
Wil je meer weten over het fenomeen e-learning? Twijfel je misschien over wat de juiste keuze is? Of wil je gewoon even overleggen met een professional? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.