Saaie of complexe lesstof leuk maken voor je cursisten? Dat doe je zo!

Saaie of complexe lesstof leuk maken voor je cursisten? Dat doe je zo!

Deel dit bericht

In ons vorige bloghebben we gesproken over hoe je cursisten op een plezierige manier lesstof bij kunt brengen. Zeker wanneer de inhoud van een opleiding nogal taaie onderdelen bevat kan dit erg wenselijk zijn. Vanuit AHA Leermiddelenbouwers zijn we dag in dag uit bezig met het vormgeven van opleidingen, waaronder e-learnings.

Eddy Schoonhoven, directeur van AHA Leermiddelenbouwers zegt er het volgende over: ‘We merken in de praktijk dat de inzet van animatievideo’s binnen de opleidingswereld snel aan populariteit toeneemt. Dat heeft enerzijds te maken met de manier waarop we hybride zijn gaan opleiden, waardoor mensen meer vanuit huis zelf online hun lessen volgen. En anderzijds zie je dat ons brein nu eenmaal beter in staat is om meer stof op te nemen als dit aangeboden wordt in een combinatie van tekst en (bewegend) beeld al dan niet begeleid door een voice over.’

Beeld zegt meer dan 1000 woorden

We hebben ontzettend leuke reacties gekregen op onze vorige blogs, waarin we praktische voorbeelden van explanimation (een samentrekking van‘ explanation’ en ‘animation’ lieten zien). Deze animatievideo’s zijn gericht op agrarisch, food en de groene sector, want daar ligt onze kracht. Eddy: ‘Ook een onderwerp als het opsplitsen van grond in deelpartijen leent zich uitermate voor een dergelijke animatie. Voor het splitsen van dergelijke partijen is geen certificering of erkenning vereist, maar degenen die de splitsing uitvoert is wel verplicht om een zorgvuldige administratie te voeren over deze grondsplitsing. Wanneer je deze exacte regels droog voorleest dan blijft dit waarschijnlijk niet hangen. Maar als de eisen, zoals de relatie tussen de deelpartijen en de oorspronkelijke partij, de persoon of instelling die de splitsing heeft uitgevoerd met daarbij de datum, getoond worden in een kleurrijke animatie dan is ons brein staat dit beter op te nemen. Datzelfde geldt voor termen als achtergrondwaarden die synoniem zijn voor schone grond en voor uitleg over wonen en industrie. Bekijk dit filmpje maar eens waarin je een en ander geanimeerd voorbij ziet komen.’

Ook met animatie aan de slag?

Komt er nu als vanzelf ook een bepaald onderwerp in je gedachten waarover jij graag een animatie zou willen tonen aan je cursisten? Bijvoorbeeld omdat het nogal saaie lesstof is, of omdat het complexe materie bevat? Of misschien ben je het als docent wel beu om telkens weer exact hetzelfde verhaaltje te vertellen. Laat het ons dan weten en binnen afzienbare tijd en tegen zeer redelijke tarieven kunnen wij een dergelijke animatie voor je vormgeven. Of het nu gaat om het uitleggen van een vluchtweg, een instructie over hoe je je handen wast of een ander onderwerp dat met jouw vakgebied te maken heeft: neem contact met ons op wij helpen je graag snel en goed verder.

En ben je benieuwd naar onze opleidingen? Kijk dan even op AgriHolland Academy. Daar vind je alles terug over cursussen in de vorm van gerichte e-learning materialen voor studenten, werknemers én ondernemers in de agribusiness, groene ruimte en voedingsmiddelenindustrie. Even sparren? Neem dan contact met ons op, we kijken uit naar je bericht.


Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *