Zo leg je ingewikkelde materie snel uit in bewegend beeld

Zo leg je ingewikkelde materie snel uit in bewegend beeld

Deel dit bericht

In ons vorige blog hebben we geschreven over het brengen van complexe boodschappen door inzet van heldere animaties. Door inzet van explanimation, dat ‘explanation’ en ‘animation’ samenvoegt, combineer je een duidelijke uitleg én een aantrekkelijk bewegend beeld ineen. In de komende serieblogs tonen we een aantal voorbeelden. Je ziet onderwerpen voorbij komen die uitermate geschikt zijn voor het inzetten van een explanimation. In dit blog gaat dat over zwemvijvers en filtersubstraat dat ingezet wordt in actief doorstromende filterzones. Handig, want organische bestanddelen zijn gevoelig voor rot. En de daaruit voortkomende bacteriën hechten zich gemakkelijk aan het substraat. In het filmpje wordt onderscheid gemaakt tussen het totale hechtoppervlak van vijf kleine korrels ten opzichte van een grotere korrel. In het eerste geval is dit oppervlak namelijk veel groter. Kun jij het nog volgen? Klinkt best ingewikkeld, toch? Dat is precies wat we bedoelen met het lezen van platte tekst zonder dat je er beelden bij ziet.

Uitleg in een oogopslag

Bekijk het korte filmpje maar eens als je zin en tijd hebt. Dan zul je zien dat ogenschijnlijk ingewikkelde informatie, eenvoudig gedeeld en opgenomen kan worden wanneer je tekst en bewegend beeld combineert.

Regelgeving met betrekking tot grond

In ons volgende blog staan we stil bij regelgeving met betrekking tot grond, een onderwerp dat, zo weten wij uit de praktijk, veel vragen oproept door de verschillende kwaliteitsklassen die er zijn.

Uitgebreid assortiment passende opleidingen

Wil je even vrijblijvend sparren? Neem dan rechtstreeks contact met ons op, we denken graag met je mee. Voor het volgen van een opleiding óf het snel en vakkundig samenstellen van je eigen explanimation. Wil je meer weten over een van de onderwerpen en daarbij passende opleiding, e-learning of een andere lesmethode volgen? Neem dan even contact met ons op of neem een kijkje in het assortiment van de uitgebreide AgriHolland Academy. Dit is hét e-learning platform voor agrarisch, food en de groene sector. De opleiding van je keuze, of die van je cursisten of studenten zit er zeker bij.


Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *