Weet jij al wat de veranderende leervormen betekenen voor de opleidingen in de agribusiness?

Weet jij al wat de veranderende leervormen betekenen voor de opleidingen in de agribusiness?

Deel dit bericht

De wereld verandert. En dat heeft gevolgen voor het onderwijs, het bedrijfsleven en overheden. Iedereen moet mee in het nieuwe normaal. Maar wat betekent dat voor de opleidingen in de agribusiness? Dat is toch een specialistische sector die voor eigen uitdagingen staat? Wanneer je het terugbrengt naar de kern, dan zie je dat het ook voor deze sector niet zo heel anders is, al spelen er wel een aantal andere dynamieken mee die een behoorlijke invloed uitoefenen. Iedereen die maar een beetje met deze sector verbonden is heeft immers direct een beeld bij de termen stikstof, milieu en de manier waarop mensen tegen voeding aan zijn gaan kijken. Het zijn stuk voor stuk aspecten die sterk aan verandering onderhevig zijn en de gemiddelde professional die betrokken is bij deze materie met regelmaat bezighoudt. En dat heeft ook gevolgen voor zowel de inhoud van de opleidingen als de manier waarop deze aangeboden worden…

Hybride leren krijgt versneld vorm

Zo wint e-learning in rap tempo aan terrein. Steeds meer bedrijven kiezen voor deze variant omdat ze de voordelen ervan zien. En de opleiders zelf? Zij hebben, als het goed is, veel aandacht voor het verwerken van de veranderingen in hun lesstof. Dat moet door ervaren specialisten gebeuren, wil je kunnen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Tel daar de coronacrisis, waarbij live samenkomen niet per se meer de norm is bij op, en het moge duidelijk zijn: de toekomst heeft, ook binnen opleidingenland, blijvend een nieuwe wending genomen. Ook voor AHA Leermiddelenbouwers, als onderdeel van AgriHolland B.V. en in de markt bekend als ervaren ontwikkelaar van digitale leermiddelen in de agribusiness, de voedingssector en de groene ruimte, heeft dit impact. Zo merken we dat blended learning, waarbij er een balans wordt gezocht tussen fysiek en online lessen volgen, snel aan populariteit heeft gewonnen. Als argumenten worden gegeven: ‘Ik volg de opleiding naast mijn voltijdsbaan, en nu kan ik het lekker vanuit huis doen’ en ‘Ik woon in het zuiden van het land, het is fijn dat ik niet zoveel reistijd kwijt ben.’ Ook valt op dat mensen alsnog de interactie met andere cursisten als positief ervaren. En waarom ook niet? De technische mogelijkheden, om apart met een groep medecursisten in een virtuele room plaats te nemen en aan een casus te werken, zijn er immers volop.

Snel zelfstandig aan de slag, mét begeleiding op maat

Zo vind je op de website van AgriHolland Academy een breed aanbod aan cursussen die geschikt zijn voor onderwijs en bedrijfsopleidingen. Alle cursussen kunnen als e-learning zelfstandig via internet worden gevolgd. De cursussen zijn ontwikkeld in samenwerking met specialisten op hun vakgebied. De link met de praktijk is altijd belangrijk, dit zie je ook terug in de filmpjes, interviews, foto’s en oefenvragen.

Weet hoe het zit. Maar dan écht

Wil je meer weten over de mogelijkheden of eens vrijblijvend sparren met een ervaren opleider die van wanten weet? Neem dan contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.

PS Ken je de term explanimation al? Deze animatievideo blijkt bijzonder effectief als leermiddel. Je leest er hier meer over.


Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *