Cursussen over dier, groene ruimte, plant en voeding

Zie jij door de bomen het bos nog in groen opleidingsland?

Deel dit bericht

We kunnen ons voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet als je rondkijkt in opleidingsland. Daarom willen we dit artikel graag gebruiken om kort en krachtig de categorieën te laten zien waarbinnen AgriHolland Academy opleidingen aanbiedt. Daarmee hopen we wat duidelijkheid te scheppen over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Mocht je nog vragen hebben of even willen sparren, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.

Dier

In deze afdeling vind je opleidingen gericht op dieren en alles wat daarmee samenhangt terug. Zo is er de cursus over de aanpak van vogelmijt bij pluimvee, het lineair scoren van paarden, de e-learning koe-alert en meer.

Alle cursussen bekijken? Dat doe je hier.

Groene ruimte

Het onderdeel groene ruimte richt zich op alles wat met groen te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Denk aan een cursus onderhoud sportvelden en golfbanen. Deze e-learning is ontwikkeld door de branche-organisaties voor hoveniers, cultuurtechniek, loonwerk, sport en golfsport, samen met de mbo-opleidingen.  Of kies voor een e-learning Het Levende Gebouw die onder meer ingaat op mens, klimaat, natuur, economie, techniek en aanleg, onderhoud en veilig werken. En werk je al in de sector van de hoveniers en groenvoorzieners en wil je een diploma halen of je laten omscholen tot hovenier? Dan is VHG Branche-opleiding echt iets voor jou! Een overzicht van alle cursussen binnen de afdeling groene ruimte vind je hier.

Plant

Binnen de sectie plant vind je cursussen terug die alles met planten, bodem, bemesting en teelt te maken hebben. Zo is er de bollenacademie die mooie cursussen aanbiedt over de broei en de teelt van bloembollen. Maar ook de veredeling van tulpen en uitleg over de bloembollenketen vind je hier terug. Verder zijn ook natuurlijke plaagbestrijding voor de akkerbouw en aandacht voor de duurzame schoolkantine onderdelen van deze opleidingstak.

Voeding

Het onderdeel voeding, tot slot richt zich  op zaken als keurmerken, biologische voeding, voedselveiligheid, kwaliteitssystemen en certificering en een innovatief onderwerp als Insects as food and feed: from production to consumption.

Algemeen

Binnen deze sectie vind je algemene opleidingen terug die niet direct te plaatsen zijn in één van onze andere categorieën, te weten dier, groene ruimte, plant en voeding. Wel hebben al deze opleidingen raakvlakken met onze agrarische, food en groene inslag. Denk aan opleidingen met namen als een cursus bodem, water en landschap voor cultuurtechniek waarin bodem, grondsoorten, water, landschap en bemesting als thema’s worden behandeld. Of kies voor de cursus inzet en bediening van machines en werktuigen gericht op groen, grond en infra. Wil je alle cursussen bekijken, lees dan verder.

Neem contact op

Wil je er meer over weten of even vrijblijvend overleggen? Neem dan contact met ons op. We staan je graag, zonder enige verplichting, met raad en daad terzijde.


Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *